BESTÄLL CATERING

GIGAFOODS STORY

OM GIGAFOOD

PLANET LOVING FOODS

Vad betyder det egentligen "planet loving foods"? Vår slogan förmedlar kärnan i Gigafood – att vi gör allt med kärlek för planeten. Vår mat är märkt med WWFs nya märkning One Planet Plate, vilket betyder att alla våra rätter är klimatsmarta och har en klimatpåverkan inom planetens gränser per tallrik. Även namnet Gigafood handlar om planeten och klimatet och Gigafood betyder egentligen "miljardmat". Det syftar till att vi snart är 10 miljarder människor här på jorden som alla ska dela på jordens resurser för mat, och Gigafood skapar därför mat som är hållbar för en hel planet.

PLANET LOVING PRODUCTION

Allt Gigafood gör grundas i ambitionen att göra det lätt att leva och äta hållbart. Vi har därför klimatberäknat alla våra rätter och som första matkoncept världen certifierat hela vårt sortiment med Världsnaturfonden klimatmärkning One Planet Plate. Alla våra caterings levereras med Cargo Bike och när vi väljer material till såväl förpackningar som till möblerna i caféet sätter vi alltid den ekologiska hållbarheten i första rummet.

Med detta sagt är hållbarhet ett svårdefinierat begrepp som ständigt förändras i och med nya forskarrön. Men som en klok person en gång sa till oss angående hållbarhetsarbete “Vi blir aldrig klara och det är det som är så himla roligt!”

Vill du läsa mer om vad vi menar när vi pratar om hållbarhet hittar du information under VANLIGA FRÅGOR:

VÅRT KONCEPT

Gigafood är ett ett hållbart helhetskoncept vilket innebär att vi bryr oss om alla detaljer i det vi gör. Som att alla våra råvaror kommer direkt från naturen. Smakar det citron har vi pressat i ekologiska citroner. Det rosa i våra Pink Beet Balls är just det - ekologisk rödbeta. Vi väljer alltid de mest hållbara material och transportmedel vi kan få tag på. Men lika viktig som den ekologiska hållbarheten är för oss även den sociala hållbarheten. Välmående, såväl fysiskt och psykiskt för både kunder och anställda är något vi alltid strävar efter. Bland annat genom att alla anställda har kollektivavtal och alla produkter vi säljer är sprängfyllda med näring som får kroppen och hjärnan att må bra. Vi gör alltid vårt bästa för att göra det som blir bäst för planeten och mänskligheten men är ödmjuka inför faktumet att vi inte har all kunskap. Om du tänker på något vi borde göra annorlunda är du varmt välkommen att mejla oss eller prata med någon av våra anställda i caféet! Delad kunskap är dubbel kunskap.

GIGAFOOD I ETT STÖRRE SAMMANHANG

Mer info om Gigafoods verksamhet och mission kommer snart.